Velkommen til Domkirkefestivalen

Photo Photo Photo Photo Photo Photo
Førstesiden

PROGRAM 2017


I programoversikten til høyre finner du kun konserter der det er billettsalg. Konserter med gratis adgang (åpningskonserten, lunsjkonserter og avslutningskonserten) finner du mer informasjon om under Program øverst.

Vi kan friste med fantastiske artister fra vår egen by og fra Vestfold. Samtidig blir det tradisjonelle julekonserter med noen av våre fremste nasjonale artister, men også helt nye konserter. Vi er også stolte av å kunne avsutte årets Domkirkefestival med konserten "Fra mørke mot lys" der inntektene går til Kirkens Bymisjon.


Desember er årets mørkeste måned. Da tenner vi lys. Vi går inn i oss selv, og inn i kirkerommet, for å lytte etter tonene fra den uendelige himmelen over oss. Det er tid for Domkirkefestivalen 2017. Vinterfestivalen i hjertet av Vestfold.

Domkirkeestivalen baserer seg på regionens egne, gode krefter i samspill med kjære og kjente nasjonalt etablerte artister. Mange av dem kommer år etter år tilbake til Tønsberg domkirke. Og domkirkens praktfulle orgel lar seg høre i mange av konsertene. Festivalen spenner over et vidt spekter av musikalske stilarter, og her er noe for alle aldersgrupper.

I vår tid er det blitt slik, paradoksalt nok, at alle julekonsertene er holdt når selve høytiden innledes julaften. Men da overtar julens tallrike gudstjenester, og vi bærer adventstidens konsertopplevelser med oss som en god forberedelse. Det kommer godt med, for høytiden er lang: fra julaften til festen for de hellige tre konger, helt til «20de dags Knut feier julen ut».

I dette lys vil vi igjen oppleve hva Domkirkefestivalen er: Tønsberg i kanefart mot stallen og krybben.

Velkommen!

Arne Rodvelt Olsen, festivalleder.


Fra Tønsberg torg til Tønsberg domkirke


Tønsberg er flere år kåret til den flotteste julebyen i Vestfold. Blant annet er alle de små juletrærne trukket fram som spesielt stemningsskapende. Ekte juletrær med vakker belysning fyller gater, torg og brygge. Og følger du juletrærne fra Tønsberg torg i retning Hotell Klubben, åpenbares en vakker kirke badet i fiolett lys. Det er her inne, i Tønsberg domkirke, at du møter budskapet om julens kjerne. Gjennom vakker sang, storslagen musikk og gode fortellinger inviteres du til å ta del i julens vakre budskap om fred, medmenneskelighet og varme.


Se bilder fra tidligere konserter!


Foto: Tønsbergs Blad.
Gisle Børge Styve Trio!

Foto: Tønsbergs Blad.
Domkirkens jentekor!

Foto: Tønsbergs Blad.
Julestemning med Frelsesarmeen og Tehillah!

Foto: Tønsbergs Blad.
VUSO og Mhoo!

Foto: Tønsbergs Blad.
Marias umulige barn med Granlykoret, Håvard Hervik, Astrid Tveitan og Erling Dittman.

Foto: Tønsbergs Blad.
Stille Natt. Hellige Natt.

Foto: Tønsbergs Blad
Marias umulige barn med Granlykoret!

 

Artister